За нас

Chilli Hills – от семка до бутилка!

Ние сме Алекс и Боряна и след дълги години прекарани в пътешествия из цял свят решихме да се завърнем в България и заживеем сред природата. Нашият мечтан дом открихме в село Кокаляне в полите на Витоша и именно тук започна любовната ни авантюра със земеделие и живот на открито. Заехме се с отглеждане на плодове, зеленчуци и нашата най-голяма любов – лютите чушки! Тази любов нарекохме Chilli Hills.

Chilli Hills стартира като търговска марка в началото на  2014-та година и от тогава оперира като бутикова ферма, в която се отглеждат редки видове люти чушки от цял свят. В рамките на няколко часа след брането им, те се обработват и консервират под формата на люти сосове, пасти, маринати и много други разнородни продукти..

Основната цел на Chilli Hills е да допринесе за развитието на лютата култура в България като също така даде роден качествен лют продукт на световния пазар на лютото.

Всички продукти на Chilli Hills са 100% натурални, без съдържание на консерванти, оцветители и сгъстители. Продуктовата гама надхвърля 40 различни артикула и включва интересни продукти като люта занаятчийска бира, люта ракия, люта гурме сол, лют зехтин и много други, като разбира се и най-лютите чушки в света.

Собствената линия „Бalkan Hot Sauce“ налага първият занаятчийски лют сос в България, който е и официално най-лютият продукт в страната.

Продуктите могат да бъдат намерени в над 350 обекта в страната, както в реномирани супермаркети, така и в магазини за изцяло натурални храни и продукти, качествени деликатесни магазини, редица гурме ресторанти и на селектирани базари и изложения. От лятото на 2017та година асортимента на Чили Хилс се предлага вече и в над 13 страни извън страната, като броят им расте постоянно.

През 2017 година отворихме първият си фирмен магазин в София, като това бе и първия специализиран магазин за люти продукти в България. През 2018 последва и фирмен магазин в култувия квартал Капана, Пловдив, като това бе началото и на нова категория продукт – франчайз..
През Ноември 2020г, въпреки епидемичната обстановка отворихме и първия франчайз фирмен магазин извън страната а именно във Вилнюс, Литва.

Със специалното отношение към качеството на продуктите и утвърждаване на собствен бутиков стил на работа, Chilli Hills се превръща в етикет на качество и лидер на лютия пазар в България.

Чили Хилс е носител на множество златни медали от международни изложения за храни и напитки

Работилницата

Нашият производствен цех се намира в покрайнините на София. Напълно оборудван и лицензиран за преработка на плодове и зеленчуци. Именно тук се случва магията!

 

Лабораторията

Лабораторията ни се помещава в самата ферма и функционира като база за разработка и тестове на продукти. Тук е и нашата високотехнологичната система за разсад, която ни позволява да започнем насажденията още в началото на зимните месеци, като същевременно им подсигурим перфектните условия на температура, влага и светлина.

Полето

Поради все по-голямото търсене на наши продукти, през лятото на 2017 семейната ни ферма разшири дейността си и изкара отглеждането на люти чушки извън пределите на Кокаляне. 55 вида чушки от цял свят се отглеждат на 20 декара външна площ и 10 декара оранжерии.