Posted on

Balkan Hot Sauce

hotsauce

hotsauce

Имаме огромното удоволствие да обявим и рожбата на тригодишния ни упорит труд, а именно нашата собствена серия люти сосове.
Бalkan Hot Sauce е линия сосове, чиято основна цел е да комбинира екзотични и родни вкусове в едно.

 

 

 

Като старт на серията започваме със следните три варианта:

Village Spice е комбинация между мексиканско опушено Чипотле и букет от диви родопски подправки.Притежава опушен вкус, слабо до средно лютив и е  перфектна компания за BBQ и печени меса.
Може да се добави към майонеза или хумус за получаването на перфектен дип.

Bulgarian Carrot  e една афера между карибско Хабанеро и българска Шипка в комбинация с цитруси и морков. Българската зряла до жълто Шипка е позната извън пределите на България като “българския морков”. В нашата лаборатория разработихме перфектен бленд на тази чушка в комбинация с оранжево Хабанеро, моркови и цитрус. Полученият резултат е с уникален вкус, средно до силна лютивост и е перфектна добавка за месо, риба и зеленчуци.

Red Heat е нашето предизвикателство към всеки “chilli head”. В тази рецепта  внедрихме Assam Bhut Jolokia и червено Хабанеро. Това са две от най-лютите чушки в света. Сезонът беше щедър към нас и имахме доста добра реколта и от двете. За по-сигурно подсилихме бленда и с лют екстракт съдържащ 6.4 милиона сковила. Резултатът е постепенно растяща за сетивата експлозия с дълго задържащ се ефект.
Предназначен за авантюристи!

Продуктите от Бalkan Hot Sauce можете да намерите в нашия онлайн магазин, както и във физическия магазин на Laika.bg.

chilli-hills_FB-ad_Balkan-Hot-sauce[1]